Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Dejting på nätet: 10 praktiska tips

Dejting på nätet är mer populärt än någonsin och allt fler svenska singlar väljer att söka efter kärleken på dejtingsajter. Dejting på nätet är ett roligt, effektivt sätt att träffa nya människor, träffa nya vänner och skapa nya relationer. Om du är ny till nätdejting, kan det vara lite skrämmande i början. Här är 10 praktiska tips som hjälper dig att göra det bästa av din nätdejting.

1. Var bekväm med ditt beslut att dejta på nätet

Förr brukade kontaktannonser, kontaktförmedlingar och dejtingsajter uppfattas som en sista desperat utväg för ensamma personer, men så är det inte längre. Dejting på nätet frigör singlar från traditionella begränsningar såsom avstånd och ger upptagna personer en chans att dejta tidseffektivt. En annan fördel är att det ger dig en chans att lära känna en person innan ni träffas. Du kan göra ett mer medvetet val om vem du skulle vilja dejta.

2. Dejta på flera olika dejtingsajter

I Sverige finns det flera stora dejtingsajter såsom Match, Spraydate, eDarling och Parship. Det finns även mindre nischade dejtingsidor som vänder sig mot olika människor och deras behov. Ta din tid och prova på olika dejtingsajter innan du bestämmer dig för att spendera några pengar. På alla dejtingsajter går det att bli medlem gratis och använda vissa utvalda funktioner. Ibland har dejtingsajter kampanjer där de erbjuder en gratis testperiod med tillgång till alla funktioner. Om en dejtingsajt inte riktigt är vad du hoppats på, är det bara att prova en annan.

3. Var tydlig med vad du vill

Dejting på nätet liksom traditionell dejting betyder olika saker för olika människor. En del söker efter ett seriöst förhållande. Andra söker efter tillfälliga förbindelser. Vissa vill bara chatta, flirta och ha roligt. Det är viktigt att du är ärlig mot dig själv med vad du vill med ditt dejtande, även om du bara är ute efter att prova och ha lite kul. För att attrahera likasinnade singlar är det bra om du är tydlig med dina avsikter när du skapar din dejtingprofil.

4. Lägg lite tid på dejtingprofilen

Vid nätdejting handlar det första intrycket om din dejtingprofil, kontaktannons eller personlig sida. En bra dejtingprofil ska ge en korrekt bild av vem du är och vara inriktad på att få andra människor att villja lära känna dig.

Att marknadsföra sig själv är inte alltid så lätt, men det är inget fel med att vara medveten om sina finare kvaliteter. Koncentrera dig på saker som du tycker om hos dig själv, dina intressen, dina drömmar och allt annat som låter positivt. Om du kör fast, låt dina vänner eller familj berätta vad de tycker om dig och inkludera denna information i dejtingprofilen.

5. Ladda upp en eller flera bilder

Utseendet är inte allt, men undersökningar har visat att folk som dejtar på nätet föredrar att kontakta personer som har bilder i sina dejtingprofiler/kontaktannonser. Ta chansen att ladda upp ett foto på dig själv. Välj en bild där du ser glad ut för ge dejtingprofilen en positiv känsla.

En bild kan göra hela skillnaden när någon fattar beslut om att kontakta dig eller inte. Även om du själv är missnöjd med ditt utseende, betyder det inte att andra tycker att du är oattraktiv.

6. Ta kontakt med andra singlar

Om du väl blivit medlem på en dejtingsajt så är det för att träffa någon. För att lyckas måste du våga ta kontakt med andra singlar. De är trots allt där av samma anledning. Om du gillar någons dejtingprofil - ta kontakt och låt personen veta att du är intresserad. Du vet aldrig vad det kan leda till.

7. Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Ibland får nätdejting oss att glömma bort att det finns riktiga människor på andra sidan av datorn. Visa alltid vara respekt för människors känslor, även om det visar sig att ni inte passar ihop.

8. Våga föreslå en riktig dejt

En bra egenskap med att dejta på nätet är att du kan lära känna en person innan ni träffas personligen. Det är bra att lära känna människor på nätet först, men det är när ni träffas på riktigt som du känner om personen är rätt för dig.

Har du haft kontakt med någon på en dejtingsajt och känner att det är dags att gå vidare - var inte rädd att uttrycka det. Om du föreslår ett möte men den andra personen inte är redo än - låt personen ta sin tid.

9. Gör första dejten säker

Vid all typ av dejting är det viktigt att använda sunt förnuft. Även om de flesta människor har ärliga avsikter, lönar det sig att vara försiktig och tänka på att dejta säkert. Se upp för personer som ber om pengar eller som berättar snyfthistorier och ber om din hjälp.

Om du ska träffa en person på en riktig dejt så träffas alltid på en offentlig plats där det finns mycket folk. Ta dig till och från dejten på egen hand och berätta gärna för någon vän om mötet. Tänk också på att det är bra att ha talats vid i telefon innan ni träffas för första gången.

10. Nätdejting kan ta tid, ge inte upp

Nuförtiden dejtar hundratusentals svenska singlar på nätet. Kastar du inte in handduken för tidigt finns goda chanser att du träffar en person som är rätt för dig. Om du testat en dejtingsajt utan framgång, kan det vara värt att prova en annan sida och se om du har bättre lycka där.

Relaterade artiklar

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting