Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Gratis dejting på nätet

När vi talar om nätdejting och gratis dejtingsajter är det viktigt att skilja på två olika typer av sajter som bägge ibland kallas för gratis dejtingsajter. Den första typen dejtingsajter är kostnadsfria att registrera sig på, men har även betalmedlemskap. En gratis registrering på denna typ av dejtingsajter innebär att det går att bli medlem kostnadsfritt och söka bland medlemmarna, men sällan att kommunicera.

Dejtingsajter utan betalmedlemskap

Denna typ av sajter har enbart gratismedlemmar och erbjuder inga betalmedlemskap över huvud taget. Bland dessa är det en svensk dejtingsajt som sticker ut från mängden vad gäller medlemsantal, nämligen Happypancake.

Nackdelen med flera helt gratis dejtingsidor är att de många gånger har en liten användarbas och att medlemmarna inte är lika seriösa som medlemmarna på betalsajter. Här har större betaldejtingsajter en fördel. I och med att de får in intäkter på medlemmarnas medlemskap kan de satsa på TV- och Internetreklam vilket ger nya medlemmar.

Hur går helt gratis dejtingsajter runt?

Betaldejtingsajter går runt på betalmedlemmarnas prenumerationsavgifter. Dejtingsajter som är helt gratis använder andra inkomstmodeller, här beskrivs tre stycken.

Visa textreklam

På en del gratis dejtingsajter visas textreklam. Varje gång någon användare klickar på en textlänk tjänar dejtingsajten en liten summa. Ifall en dejtingsajt har ett stort antal besökare som ger många klick, kan det generera bra intäkter.

Sälja reklamplats

Om en gratis dejtingsajt har många besökare brukar annonsörer vara intresserade av att synas på sidan. I sådana fall kan dejtingsajten sälja annonsutrymme.

Sälja vidare information om användarna

Det finns företag som är villiga att betala för information om användare. Namn, kön, georgrafisk plats, e-postadress m.m. är exempel på sådan information. Inte sällan har dejtingsajter en del data om sina användare, att sälja denna data till andra företag är ett annat sätt.

Om gratis dejting

En del besökare som kommer hit till Dejtingdate söker efter gratis dejting och gratis dejtingsajter. På alla dejtingsajter som listas på denna sajt, kan nya användare registrera sig kostnadsfritt. På betalsajterna kan gratisanvändare använda ett fåtal av sajternas funktioner.

Det betyder att nya medlemmar kan registrera sig och lägga up en kontaktannons eller personlig dejtinggprofil. Väl registrerad på en dejtingsajt, går det att söka efter andra medlemmar. På de allra flesta dejtingsajter går det att se bilder på dejtingprofilerna som visas i sökresultaten.

Beroende på vilken dejtingsajt det handlar om, går det ibland att ha kontakt med andra medlemmar, men på ett begränsat sätt. Ibland går det att "flirta" eller skicka små frågeformulär till andra medlemmar. Om en dejtingsajt har ett personlighetstest, ingår även detta. Efter ett personlighetstest går det att se en personlighetsanalys som baseras på svaren.

Efter ett personlighetstest visas dessutom en lista med så kallade partnerförslag. Ett partnerförslag är en annan singel som också är registrerad, och som dejtingsajten tror ska passa en själv. Partnerförslagen tas fram av dejtingsajternas datorsystem - det är alltså inte någon manuell process där personer som arbetar på dejtingsidorna sitter och jämför olika dejtingprofiler.

För att sammanfatta, brukar en kostnadsfri registrering på betaldejtingsajter betyda att det går att:

  • Registrera sig och lägga upp en dejtingprofil.
  • Söka bland dejtingsajtens medlemmar.
  • Ibland ha viss kontakt med andra medlemmar t.ex. flirta och skicka små frågeformulär.
  • Göra ett personlighetstet (om dejtingsajten har ett sådant).
  • Se en personlighetsanalys som baseras på personlighetstestet.

Helt gratis nätdejting

Det finns även många mötesplatser på nätet som enbart erbjuder gratis dejting, d.v.s. de har inga Vip eller betalmedlemskap. En sådan sida är svenskutvecklade HappyPancake. Trots att det är en gratissajt har den många medlemmar.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting