Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

12 Tips för dejting på nätet

Skriven av: Dejtingdate.se |   2009-12

Ha med en bild i dejtingprofilen
Numera är det nästan ett måste att ha en bild i dejtingprofilen. I och med att såpass många andra singlar har bilder kommer du ge dem ett stort försprång om du inte har en.

Bli medlem på flera dejtingsajter
Desto fler dejtingsidor du blir medlem på, desto fler singlar kommer du komma i kontakt med. Det räcker med ett gratismedlemskap om du bara ska bläddra/söka i medlemsdatabasen.

Pröva på en dejtingsida innan du betalar
Med det stora utbud av dejtingsajter som finns, kommer vissa sajter att passa dig bätte än andra. Det bästa är att börja med en gratis registrering och ett gratismedlemskap. Väl registrerad kan du kika runt på sidan, innan du bestämmer dig för om du ska gå vidare med ett betalmedlemskap eller inte.

Var aktiv och stöt på
Att bara sitta och vänta på att andra ska kontakta dig är en dålig strategi om du vill träffa någon. Visa intresse för andra medlemmar genom att skicka meddelanden, frågeformulär och virtuella flirtar.

Visa sinne för humor
Att få någon att skratta är ett beprövat sätt att väcka attraktion, men tänk på att sarkasm och kvickhet inte alltid tolkas på rätt sätt när det kommuniceras skrifligt via datorn.

Var realistisk
Med dejting på nätet har du möjlighet att träffa personer som bor i andra delar av landet. Därför är det viktigt att vara realistisk gällande hur långt du kan tänka dig att flytta om en flirt utvecklar sig till någonting seriöst.

Titta på så många dejtingprofiler som möjligt
På stora svenska dejtingsajter är tusentals medlemmar inloggade samtidigt. Genom att bläddra igenom så många dejtingprofiler som möjligt, har du större chans att hitta din drömflirt.

Ge inte ut personlig information förrän det känns rätt
Vänta med att dela med dig av din personliga kontaktinformation såsom e-postadress, telefonnummer, bostadsadress och arbetsplats tills att du känner dig helt trygg med detta.

Svara helst på meddelanden
Får du meddelanden från andra medlemmar på dejtingsidan, så försök att svara inom en rimlig tidsram. Även om det är för att säga att du inte intresserad av personen i fråga. Detta bidrar till en god stämning på dejtingsidan.

Ha tålamod och var optimistisk
Det kan ta lite tid innan du träffar någon du blir intreserad av. Ge inte upp även om det inte blev något med den första personen du kommunicerade med. Fullt av svenska singlar dejtar på nätet, förr eller senare träffar du förhoppningsvis rätt person.

Var inte rädd för att misslyckas
Både du och de andra medlemmarna har många att välja på. Många som nätdejtar har flera olika flirtar på gång. Märker du att någon tappat intresset för dig så ta det inte personligt.

Skriv inte ett för långt första meddelande
Om du flirtat med någon och kommit till det stadiet när du ska skicka ett privat meddelande till personen, så tänk på att inte skriva ett allför långt meddelande. Berättar du hela din livshistoria på en gång kan du lätt uppfattas som "alltför på". Liksom vid en vanlig första dejt handlar det mest om att visa att du är intresserad av personen och öppna upp för ytterliggare kontakt.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting