Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

3 typer av medlemskap på dejtingsajter

Skriven av: Dejtingdate.se |   2009-08

De flesta dejtingsidor på nätet brukar erbjuda två olika typer av medlemskap. I denna artikel tittar vi lite närmare på tre olika medlemskapstyper som är:

  • Gratismedlemskap
  • Prova-på medlemskap
  • Betalmedlemskap

Gratismedlemskap

Med ett gratismedlemskap går det att registrera sig på dejtingsajten och skapa en personlig dejtingprofil. Som gratisanvändare går det att använda ett fåtal av dejtingsajtens funktioner.

Vanligtvis går det att bläddra igenom de andra medlemmarnas dejtingprofiler, söka i medlemsdatabasen och flirta genom att sända virtuella flirtar. På vissa dejtingsajter kan gratismedlemmar även ta emot och svara på privata meddelanden från betalmedlemmar, men oftast inte ta kontakt själva.

På de dejtingsajter som har personlighetstest ingår även detta. Efter ett personlighetstest går det också att läsa en rapport som består av en omfattande personlighetsanalys, som baseras på testet. Personlighetsanalysen brukar vara både intressant och spännande att läsa.

Generellt sett brukar gratismedlemskap vara bra för att pröva på en dejtingsajt, göra personlighetstestet (om det finns ett sådant) och för att se vilken typ av andra medlemmar dejtingsajten har. Den som sen vill börja nätdejta på riktigt, bör gå vidare med ett betalmedlemskap.

Prova-på medlemskap

Prova på medlemskap är också gratis, men fungerar annorlunda. Istället för att vara begränsad till att enbart använda vissa av dejtingsidans funktioner, gäller begränsningen hur många dagar det går att använda dejtingsajten utan att betala.

Till skillnad från gratismedlemskap brukar ett prova-på medlemskap innebära full tillgång till alla funktioner som dejtingsidan erbjuder.

Betalmedlemskap

För den som är seriös med nätdejting och verkligen vill träffa någon, är det ett betalmedlemskap som gäller. Med ett betalmedlemskap går det att kommunicera obegränsat med andra medlemmar och ha tillgång till alla funktioner som dejtingsajten erbjuder.

Vanligtvis är dejtingsidorna utformade så att betalmedlemmarnas dejtingprofiler kommer upp först i resultatlistan när användarna söker bland sajtens medlemmar. Därför kommer betalmedlemmarnas dejtingprofiler läsas av fler singlar.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting