Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

För- och nackdelar med nätdejting

Skriven av: Dejtingdate.se |   2009-05

Fördelar med nätdejting

Nätdejting skiljer sig mycket från traditionell dejting och jämför man de två har nätdejting både positiva och negativa inslag. Denna artikel tar upp några av de för- och nackdelar som finns med nätdejting. Först några fördelar.

På nätet finns något för alla

Dejtingsajter på Internet är utformade för att passa alla åldersgrupper, etniska grupper, religösa grupper o.s.v. Är du en äldre person betyder detta att du kan välja en dejtingsajt som enbart vänder sig mot din åldersgrupp. Gillar du att hitta på olika aktiviteter kan du bli medlem på en datingsida som riktar sig mot personer som gillar att "hitta på saker".

Nätdejting har alltid öppet

Genom nätdejting kan du träffa andra singlar oavsett hur upptagen du är eller hur ditt schema ser ut. T.ex. kan folk som jobbar nattskift ha svårt för att gå ut och träffa folk på kvällarna. Dejtingsajter på nätet är däremot öppna 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan.

Personlig kännedom

Nätdejting ger två personer utmärkta förutsättningar för att verkligen lära känna varandra. När två personer träffas på en dejtingsida på nätet brukar det börja med att de två har upprepad kontakt via dejtingsidans meddelandesystem.

Nästa steg brukar vanligtvis vara att personerna pratas vid i telefon. Steg tre kan sedan bli att personerna möts ansikte mot ansikte. Hela processen bygger mycket på kommunikation vilket gör att personerna verkligen lär känna varandra.

Kan träffa folk som du annars inte träffar

Genom nätdejting kan du möta folk som du vanligtvis inte träffar eftersom det sociala mönstret inte sammanfaller. Det kan vara så att ni vanligtvis inte rör er i samma kretsar eller går ut på samma typ av ställen.

Nackdelar med nätdejting

Sjävklart finns det även flera nackdelar med nätdejting. Den största är att man inte träffas på riktigt förrän första dejten. Därför är det svårt att märka av subtila signaler och hur personen är på att kommunicera när han/hon inte sitter bakom datorn. Här listas några nackdelar med nätdejting.

Avstånd kan bli ett problem

Personen du blir intresserad av kan vara från en annan stad lång bort ifrån dig, eller till och med vara bosatt i ett annat land. Om det utvecklar sig till något seriöst kan någon av er behöva tänka på att flytta.

Nätdejting är diffust

Att dejta på Internet kan nästan vara beroendeframkallande och det blir lätt en grej du gör så fort du har långtråkigt eller känner dig ensam. Nätdejting kan också vara diffust, eftersom du inte kan uppfatta motpartens kroppsspråk, ansiktsuttryck, röstläge etc.

Begränsat kontaktnät

En del som testar nätdejting blir såpass tagna att de slutar helt med att dejta på andra ställen. Glöm inte bort att det finns fullt av singlar som inte använder nätdejting. Dessa träffar du inte om du bara väljer att nätdejta - försök att kombinera.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting