Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Skriva kontaktannonser del 1

Skriven av: Dejtingdate.se |   2010-06

Nästan direkt efter att du har registrerat dig på en dejtingsajt ska du skriva en kontaktannons eller "nätdejting presentation". Många som är nya till nätdejting tycker det är svårt att skriva kontaktannonser, då det inte alltid är helt lätt att beskriva sig själv. Denna artikel som är uppdelad i två delar, innehåller tips för att skriva kontaktannonser.

Tänk på längden

Eftersom dina kontaktannonser fungerar som en beskrivning av dig själv, ska de inte vara för korta och intetsägande, men inte heller alltför långa. Är dina kontaktannonser för utsvävande finns det risk att läsaren tröttnar och går vidare till nästa. För att förhindra att medlemmarna flummar iväg för mycket har flera dejtingsajter begränsningar för hur långa de får vara.

Ha gärna med lite humor

Ett annat syfte med dina kontaktannoner är att sälja in dig själv till andra singlarna. Ett sätt att göra detta på, är att skriva med glimten i ögat. Om du lyckas få andra att småskratta när de läser din kontaktannons har du kommit en bra bit på vägen. Det får dock inte gå till överdrift, en bra kontaktannons ska inte bara vara rolig utan även innehålla information om dig själv och dina intressen.

Ladda upp en eller flera bilder

Flera undersökningar har visat att personer som har med bilder i sina kontaktannonser oftare blir kontaktade. För några år sedan när nätdejting fortfarande var ganska nytt, valde många att inte ha med bilder. Men i takt med att nätdejting blivit alltmer accepterat, har det nästan blivit standard att ha med åtminstone en ansiktsbild.

Ett bra tips är att ha med flera olika bilder. Väljer du t.ex. att ha tre bilder kan det vara:

  • En närbild på ditt ansikte
  • En helkroppsbild
  • En bild där du gör någon aktivitet du tycker om

Självklart är det även ett plus om du ser glad ut på bilderna.

Förmedla positivitet

De allra flesta håller med om att positivitet ofta är en god egenskap. Detsamma gäller vid nätdejting. Bra kontaktannonser är skrivna med en positiv ton och innehåller inte massa negativitet. Andra tjejer och killar kommer vara mer intresserade av att kontaka dig om du utstrålar positivet och livsglädje.

Gå vidare och läs Skriva kontaktannonser del 2

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting